Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Lag Spikes

Lag Spikes 1 week 1 day ago #599

  • Roy Schroten
  • Roy Schroten's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Posts: 11
  • Thank you received: 5
Hello WCS community,

I have always been able to play rFactor2 without any issues, but since the dx11 update I have constant lag spikes. They will hit at random times, even with no other cars on the track. I have set all my graphical settings to the lowest possible, also no shadows.

I also set the following video settings:
GPU: auto
Anti-aliasing: Non
Refresh rate: 60Hz
Sync: Video
Post effects: None
Agressive threading

My computer specs aren't too bad either I would guess. They are:
Windows 10 Home
Intel Core i7-6700 3.40GHz
16GP RAM
NVIDIA GeForce GTX 960

I also gave high priority in the task menu and have closed all non-necessary apps.

At this point I have no clue what else to do. On dx9 i had no issue, but with the new forced dx11 things just aren't working smoothly anymore...

Would anyone have any clue on how to solve this?

Kind regards,

Roy

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Lag Spikes 1 week 1 day ago #600

  • Mark Fuller
  • Mark Fuller's Avatar
  • Offline
  • Posts: 14
  • Thank you received: 15
Hi Roy - this has been an issue for a while now and no one seems to really know why. However, I would suggest that you change GPU to your GTX card [you need to check this every time your run rF2 as it doesn't currently stick]. This is because sometimes rF2 will use the onboard GPU and not your GTX. Would also turn off Sync. Have you cleared the Cbash and Shaders folders?
The following user(s) said Thank You: Roy Verzijl

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Lag Spikes 5 days 16 hours ago #601

  • Roy Schroten
  • Roy Schroten's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Posts: 11
  • Thank you received: 5
Thanks mark for your input! I fixed my issues someway else. These are my video settings if someone finds themselves with the same issues.

GPU: Set to ideal video card (NVIDIAGTX960 in my case)
Anti-aliasing: Non
Refresh rate: 60Hz
Sync: GPU
Post effects: None
Agressive threading Off
The following user(s) said Thank You: Roy Verzijl, Wopke Hoekstra

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Lag Spikes 4 days 23 hours ago #602

  • Mark Fuller
  • Mark Fuller's Avatar
  • Offline
  • Posts: 14
  • Thank you received: 15
Would suggest turning Sync off. Tried it on my system and noticed a definite drop in performance. which returned when I set it to off again. However, if works for you then........ ;-)
The following user(s) said Thank You: Roy Verzijl

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.401 seconds

Shoutbox


Only registered users can send messages, register or login
channel.png
Lobby
home.png

 
channel.png
AFK

channel.png
WCS GP Series

 
channel.png
CM-Tech Racing

 
channel.png
Edonis Engineering

 
channel.png
Elite Virtual Motorsports

 
channel.png
Enterprise GP

 
channel.png
Force SIREK

 
channel.png
Holland Racing Team

 
channel.png
Ice Cold Racing

 
channel.png
Just For Fun Racing

 
channel.png
Malta Force GP

 
channel.png
MDR Motorsports

 
channel.png
Performance Racing Team

 
channel.png
RaceView.nl GP

 
channel.png
Racing Team Schroten

 
channel.png
Razor GP

 
channel.png
Satellite Racing

 
channel.png
ST Racing

channel.png
Renault Megane Trophy

 
channel.png
Beunhaaz Racing

 
channel.png
CM-Tech Racing

 
channel.png
Edonis Engineering

 
channel.png
Elite Virtual Motorsports

 
channel.png
FR Grand Prix

 
channel.png
Ice Cold Racing

 
channel.png
Just For Fun Racing

 
channel.png
Malta Force GP

 
channel.png
Racing Team Schroten

 
channel.png
SimTech Motorsport

 
channel.png
ST Racing

 
channel.png
Totally Spies Racing

channel.png
Broadcast
locked.png

 
channel.png
Wait here for interviews

channel.png
Race Directors
locked.png

channel.png
Disciplinary Committee
locked.png

channel.png
Admin
locked.png